Groeipakket
Ondersteuning voor kinderen met autisme: zorgtoeslag en meer
Financiële en praktische steun in Vlaanderen voor ouders van kinderen met autisme: ontdek de extra’s in het Groeipakket en andere hulpmiddelen voor de beste zorg.
Lees meer
Waar woon je?
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
De resultaten van het onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel en Save the Children zien er niet rooskleurig uit: kinderen geboren in 2020 zullen in hun leven veel meer natuurrampen meemaken dan mensen geboren in 1960. Stelt jouw kleine deugniet zich ook vragen over het klimaat? Of ziet je tiener zijn toekomst somber in? Geen zorgen: dat is normaal. Ons advies? Blijf vooral eerlijk én geef zelf het goede voorbeeld.
4 op de 10 jonge mensen zijn vanwege de klimaatcrisis bang om kinderen te krijgen. Dat blijkt uit een grote studie over klimaatangst bij jonge mensen tussen 16 en 25 jaar. De onderzoeksresultaten verschenen in The Lancet, een belangrijk tijdschrift voor de medische wetenschap. De jonge generatie vindt het zelfs onverantwoord om vandaag een kind te laten opgroeien in een wereld waarin de ene natuurramp de andere zal opvolgen. Want de cijfers liegen er niet om. Een baby die vandaag wordt geboren, moet zich scherp zetten voor:
En dat is als de regeringen zich houden aan de gemaakte afspraken – vastgelegd in het Klimaatakkoord van Parijs. In dat ‘ideale’ scenario zal de aarde ‘maar’ 2,6 tot 3,1 graden opwarmen. Maar de meeste landen slagen er voorlopig niet in om hun doelstellingen te behalen. Leert je kind op school over de milieuveranderingen? Of volgt je tiener de klimaatproblematiek op de voet? Dan is het perfect normaal dat hij of zij zich vragen stelt over de toekomst.
Goede voorbeeld
Uit internationaal onderzoek – gepubliceerd in The Lancet – blijkt dat kinderen veel maatregelen verwachten van de regering en grote bedrijven. En dat ze zich grote zorgen maken. Stelt je deugniet soms vragen over het klimaat? Of ziet je kapoen de toekomst somber in? 75 procent van de kinderen vindt de klimaatverandering beangstigend. En 60 procent voelt zich in de steek gelaten door hun regering. Met alle overstromingen, hittegolven en bosbranden die kinderen en jongeren zien, is het normaal dat hun zorgen toenemen. Ons advies? Blijf altijd eerlijk én geef het goede voorbeeld.
Elk huishouden heeft zijn eigen gewoonten – ook jouw gezin. Maar zijn jouw routines duurzaam? Met de klimaatverandering in het achterhoofd is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan een betere wereld. Ben je van plan om het roer om te gooien? Ga aan de slag met onze 10 slimme en milieuvriendelijke tips.
Wil je inzetten op een klimaatvriendelijk huishouden? Maar schrikt de kostprijs je af? Neem gerust contact op. Je gezin heeft recht op premies en toelagen. Infino brengt dat voor jou in orde – van a tot z. Welkom!
Groeipakket
Financiële en praktische steun in Vlaanderen voor ouders van kinderen met autisme: ontdek de extra’s in het Groeipakket en andere hulpmiddelen voor de beste zorg.
Lees meer
Groeipakket
De schoolbonus is niet te verwarren met de schooltoeslag. Dit laatste stelsel van toelagen is inkomensgerelateerd en werd in het leven geroepen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen.
Lees meer
Groeipakket
De Belgische kinderbijslag is geregionaliseerd sinds 1 januari 2019, maar dat wist je misschien al. Dat heeft een impact op elk gewest, maar wel op verschillende momenten. Wat is de huidige stand van zaken?
Lees meer