Opvoeden
Allereerste schooldag
Hoe bereid ik mijn peuter voor op de eerste schooldag? Enkele tips om hiermee om te gaan vind je in ons artikel.
Lees meer
Waar woon je?
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
Een catalogus vol speelgoed kan keuzestress opleveren. Bovendien leiden slimme marketeers je kind altijd naar het grootste en duurste speelgoed. Ook een bakstenen winkel presenteert het speelgoed op een slinkse manier.
Om te voorkomen dat je kinderen verleid worden door te dure spellen, kun je alvast foto’s uitknippen van de spellen die binnen je budget passen. Of ga langs in de (kring)winkel en neem zelf een foto van de leukste budgetvriendelijke spullen. Presenteer de keuzes op een leuke manier. Plak ze bijvoorbeeld op gekleurde kaartjes met aan de achterkant een raadsel of een paar trefwoorden…Tweedehands is goed voor je portemonnee en voor de planeet. Je vindt heel wat spullen online (denk aan apps waar je misschien ook zelf je tweedehandsspullen kunt aanbieden). Ga je liever naar een winkel? Steeds meer winkels bieden tweedehands artikelen aan: kleding, meubels, boeken en… speelgoed! Zorgvuldig geselecteerd, zijn deze speelgoedjes bijna als nieuw en zullen ze je kinderen zeker blij maken.
Er zijn ook verschillende speelgoedbeurzen of online tweedehands sites zoals Marketplace, Tweedehands.be of Vinted.Nodig je vrienden/buren/kennissen en hun kinderen uit voor een speelgoedruil. Iedereen kan speelgoed meenemen dat hij of zij niet meer nodig heeft. Tijdens de middag kunnen de kinderen nieuwe spelletjes ontdekken en samen spelen. Aan het einde hebben ze de kans om met speelgoed naar huis te gaan dat ze echt leuk vinden.
Spreek met een ander gezin af om speelgoed waar de kinderen op zijn uitgekeken in een doos te verzamelen. Doe hetzelfde met het speelgoed dat bij jou thuis rondslingert. Zodra jullie de dozen hebben gevuld, ruil je ze om!
Dit is ook een goede gelegenheid om je kinderen bewust te maken van verspilling en overconsumptie. Ze zullen er alleen maar wijzer van worden…
Sommige speelgoedjes hebben wat tijd nodig om in elkaar gezet te worden… Om het begrijpelijke ongeduld van je kinderen te vermijden, kun je de avond voor Sinterklaas een uitpak- en montagesessie houden. Daar mag best een lekker theetje of zelfs een wijntje bij. En zo'n zelfgemaakt koekje. Oké, er is misschien geen cadeauverpakking, maar het speelgoed is meteen “klaar voor gebruik”. En wedden dat jij ook een verrassend leuke avond had?
Opvoeden
Hoe bereid ik mijn peuter voor op de eerste schooldag? Enkele tips om hiermee om te gaan vind je in ons artikel.
Lees meer
Opvoeden
Elke dag opnieuw staan meer dan 4000 Vlaamse pleeggezinnen klaar voor kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek. Vaak omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen.
Lees meer
Opvoeden
Groter nest, grotere zorgen? Wanneer je met twee naar het ziekenhuis vertrekt maar met z’n drieën terugkomt… dan heb je best alles al klaarliggen. Van papflessen tot pampers.
Lees meer