Groeipakket
Ondersteuning voor kinderen met autisme: zorgtoeslag en meer
Financiële en praktische steun in Vlaanderen voor ouders van kinderen met autisme: ontdek de extra’s in het Groeipakket en andere hulpmiddelen voor de beste zorg.
Lees meer
Waar woon je?
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
De paasvakantie (of “congé de détente” (ontspanningsvakantie) zoals deze nu wordt genoemd in de Federatie Wallonië-Brussel) duurt 2 weken. Je moet dus heel wat dagen en uren met je kinderen kunnen vullen met ludieke en leuke activiteiten.
We schreven al eerder heel wat leuke blogs met inspiratie:
Je kan hen natuurlijk plezier doen door hen wat meer per dag schermtijd te gunnen als je kinderen hier oud genoeg voor zijn. Maar het is ook belangrijk om hen te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun creativiteit en, voor de jongsten, is het ook belangrijk om te werken aan hun fijne motoriek (wij vertellen je daar graag meer over in dit artikel).
Voorheen was het vaak moeilijk voor bepaalde ouders om inspiratie te vinden voor knutselwerkjes die ze samen met hun kind(eren) kunnen verwezenlijken, tenzij ze zelf werken in het onderwijs of zeer creatief zijn. Maar iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten... Gelukkig bestaat er zoiets als het internet! Dit is een echte goudmijn voor ouders die zelf weinig inspiratie of ideeën hebben.
Een paaseierenjacht! Ben je groot of klein? Iedereen houdt van een authentieke paaseierenjacht. In plaats van gewoon enkele (of heel veel?) chocolade-eieren in je tuin te verstoppen, kan je een volledig puzzelspel maken! In dit spel moeten je kinderen dan zelf op zoek gaan naar het cadeau van de Paashaas (of Madame La Poule (Moeder de Kip) in Wallonië). En geef maar toe... Het is toch fantastisch dat je kinderen zelf hun cadeau moeten verdienen? Je kan tips verstoppen op enkele strategische plekken in je tuin, zodat je kinderen op het einde van de paaseierenjacht hun cadeau kunnen vinden!
Heb je geen tuin? Probeer eens om op paaseierenjacht te gaan bij de grootouders? Ze zullen blij zijn om hun kleinkinderen te kunnen zien terwijl ze in hun tuin op zoek gaan naar chocolade of speelgoed. Een andere optie, als je geen buitenruimte hebt of geen tijd hebt om spullen buiten te verstoppen: organiseer een paaseierenjacht in je huis. Stuur je kinderen enkele minuten naar hun kamer en maak van deze tijd gebruik om alles wat je maar wilt te verstoppen in de leefruimte. Om het een beetje moeilijker te maken (als je kinderen ouder zijn), kan je de eierenjacht ook uitbreiden naar de rest van je woning!
Niet iedereen viert Pasen. Sommige mensen geloven er niet in of willen deze feestdag niet vieren. In ieder geval kan je enkele van onze knutselideeën gebruiken om te werken rond het thema lente. Deze knutselwerkjes zijn vooral ludiek voor de kinderen en de resultaten zullen uw huis ongetwijfeld opfleuren! We geven je ook graag enkele andere ideeën voor activiteiten met je gezin in het algemeen, in dit artikel.
Probeer in deze periode ook eens te koken met je kinderen!
Wij hebben een specifieke pagina met recepten voor groot en klein die je, waarom ook niet, samen met je kinderen kan bereiden!
Ik laat me inspireren door jullie receptenIn ieder geval zal (zullen) je kind(eren) genieten van de tijd die je samen met hen spendeert. Om ervoor te zorgen dat ze zich goed en gewaardeerd voelen, hebben kinderen namelijk vaak behoefte aan hun ouders. Hierdoor voelen ze zich belangrijk en dat gevoel biedt hen ook de mogelijk om hun persoonlijkheid verder te ontwikkelen. En dat wilt zeggen dat je uiteindelijk nog meer van je kind(eren) zal kunnen genieten... Want geef toe.... Wat is er nu leuker dan je kinderen te zien opgroeien en evolueren?!
Groeipakket
Financiële en praktische steun in Vlaanderen voor ouders van kinderen met autisme: ontdek de extra’s in het Groeipakket en andere hulpmiddelen voor de beste zorg.
Lees meer
Groeipakket
De schoolbonus is niet te verwarren met de schooltoeslag. Dit laatste stelsel van toelagen is inkomensgerelateerd en werd in het leven geroepen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen.
Lees meer
Groeipakket
De Belgische kinderbijslag is geregionaliseerd sinds 1 januari 2019, maar dat wist je misschien al. Dat heeft een impact op elk gewest, maar wel op verschillende momenten. Wat is de huidige stand van zaken?
Lees meer
We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.